Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Osho: Férfiak könyve /11. - Éva

 

„A férfinak meg kell tanulnia szeretni ”
 
Férfi és nő
 
·         mindenki férfi és nő is egyszerre, bár a társadalmat másképpen idomították
·         ha a természet nem akarta volna, hogy a férfi sírjon, zokogjon, nem adott volna neki könnymirigyeket
·         a férfiak hatalmas elfojtásban kénytelenek élni
·         ha egy lány ambiciózus, férfiként kezd viselkedni, a többiek rögtön úgy gondolják, hogy valami baj van vele, fiúsnak nevezik
·         legyenek pillanatok, amikor a férfi lágy és nőies, ő a feleség és a nő a férj. Ha erősödik ez a ritmus, nő a harmónia közöttük, mindketten sokkal spontánabbak és ellazultabbak tudnak lenni
·         mindkét hangulat te vagy, ez nem skizofrénia
·         a jóga rendszerében ezt a titkot megfejtették. Figyeld a légzésedet, amikor a bal orrlyukadon lélegzel, a jobb agyféltekéd működik, ez a női oldal. Most nő vagy. Amikor a jobb orrlyukadon lélegzel, férfi vagy. Ez a váltakozás éjjel-nappal kb 48 percenként váltakozik bennünk.
·         ha nagyon mérges vagy, próbáld ki a következőt: fogd be a jobb orrlyukad, és vedd a levegőt a bal orrlyukadon. Hamar azt veszed észre, hogy a haragod elillant. Tedd ezt akkor is, ha ridegnek, ellenségesnek érzed ezt a világot! Meg fogsz telni melegséggel.
·         van, amit sokkal könnyebb férfias hangulatban végigvinni, pl ha valami nehezet csinálsz. Ha ekkor a női oldaladon veszed a levegőt, sebezhetővé válsz
·         ha kisgyermekkel, vagy egy kutyával játszol, verset írsz, rajzolsz, zenélsz, figyeld, hogy a bői oldalad legyen aktív
·         a természet így oldja meg a polaritás kérdését. Amikor a férfi rész kifárad, a női rész kerül előtérbe, a férfi rész pihen. Ez egyfajta belső takarékosság.
·         túl nehéz feladat lenne napi 24 órában csak nőnek vagy férfinak lenni
·         Isten így osztódott ketté benned, hogy aztán bújócskát játszhasson önmagával. Ha megtanultad, amit meg kellett a játékban, akkor majd továbbléphetsz, a végső fok se nem férfi, se nem nő. A végső fok semleges.
 
Vonzódás a nőhöz, a nő lealacsonyítása
 
·         a férfi mélyen legbelül tisztában van azzal, hogy a nő rendelkezik valami olyasmivel, amivel ő nem
·         a nő vonzza a férfit, mert gyönyörű
·         a férfi beleszeret a nőbe, aztán ebből lesznek a bajok
·         a férfi érzi, hogy függ a nőtől, ezért megpróbálja spirituális értelemben rabszolgájává tenni a nőt
·         fél, mert a nő szépségét nem csak ő láthatja, hanem mások is, mérhetetlen féltékenység támad egoista férfi-soviniszta elméjében
·         a legjobb védekezés a támadás, hát támad. A férfiak évszázadok óta alkalmazzák ezt a módszert
·         a férfi annyira lealacsonyította a nőt, hogy a végén már nem is vette emberszámba
 
A nő szexualitása
 
·         a férfi félelme színtiszta paranoia. A férfi folyamatosan összehasonlít, és azt látja, hogy a nő a magasabb rendű. Például szeretkezés során egy nő sok orgazmusra képes. A férfi tehetetlennek érzi magát, nem tudja megadni a nőnek azt a sok orgazmust, így az elsőt is elveszi tőle. De ezzel nem nyer, hiszen így a saját orgazmusát is elveszíti.
·         a férfi szexualitása lokális, a nemi szervekre és az agy szexuális központjára korlátozódik
·         a nő szexualitása hatalmas, az egész testére kiterjed. Egész teste érzékeny, erogén zónákból áll.
·         a férfi néhány perc alatt végez, a nő még bele sem melegedett ez idő alatt. De az ejakuláció még nem orgazmus.
·         a férfi az oldalára fordul, és már alszik is. És a nők milliói sírnak, miután a férfi szeretkezett velük, mert róluk teljesen elfelejtkeztek. Felizgatták őket, de ennyi történt mindössze.
·         így a nő elveszít valami hihetetlenül csodálatosat, valami megszentelt dolgot itt a földön, de ezáltal a férfi is elveszíti azt
 
Életerő
 
·         a nők a világon mindenütt továbbélnek, mint a férfiak, azaz nagyobb az állóképességük, az életerejük
·         ha megbetegszenek, hamarabb meggyógyulnak
·         száz újszülött lányra száztizenöt újszülött fiú jut. Azért születik több fiú, mert a természet érti a dolgát, és tudja, hogy mire megházasodnak, addigra csak száz lány és száz fiú marad életben. A lányok nem halnak meg olyan könnyen.
·         nők nem követnek el annyi öngyilkosságot, a férfiak kétszer annyian teszik. De többet emlegetik. Egy férfi nem beszél előre róla. A nők a túlélésre mennek, nem alkalmaznak drasztikus módszereket. Általában a kényelmesebb, tudományos, modern módszert választják, az altatót. Ez részükről egyfajta zsarolás, tiltakozás, fenyegetés, figyelmeztetés a férj számára.
·         gyilkosságnál a különbség még szembetűnőbb: a férfiak hússzor gyakrabban ölnek, mint a nők
·         a nők ritkábban őrülnek meg, mint a férfiak
 
A szeretet ereje
 
·         mégis tartja magát az a tévhit, hogy a férfi az erősebb
·         pedig csak egy tekintetben erősebb: izmosabb a teste, így fizikai munkára alkalmasabb
·         az összes többi területen már évszázadok óta kisebbségi komplexusban szenved
·         erre pedig egyetlen gyógymódot talált, a nőt alárendelt helyzetbe kényszeríteni, mert fizikailag kényszert tud alkalmazni a nő fölött
·         arra kényszeríti a nőt, hogy elfogadjon egy olyan teljesen hamis elgondolást, miszerint ő a gyengébb
·         ehhez pedig arra van szüksége, hogy megvessen minden női tulajdonságot
·         valójában a nőben nagyszerű tulajdonságok lakoznak és abban a pillanatban, amikor egy férfi felébred, azokat a tulajdonságokat kezdi el felölteni magára, amelyeket korábban megvetett egy nőben
·         a női szív sokkal szeretetteljesebb. Az erőnek sok dimenziója létezik, és a szeretetnek is megvan a maga ereje.
·         Szeretned kell, hogy kilenc hónapon keresztül képes legyél egy gyermeket hordozni a méhedben. Erre egy férfi sem volna képes, magzatostul felkötné magát.
·         életet adni nehéz, és a nő teljes odaadással ad meg gyermekének mindent, amit csak tud.
·         És a nevelés sem egyszerű feladat. Próbáld ki, és fektess egy éjszakára egy kisgyermeket az ágyadba. Feledhetetlen éjszaka lesz! Egymás idegeire fogtok menni, mert a gyerekek a legelviselhetetlenebb teremtmények a világon. Elképesztően élénkek, ezer kérdéssel bombáznak, a tanácsodra van szükségük, vagy csak pisilni akarnak az éjszaka kellős közepén
·         létezik olyan erő, ami pusztít, és olyan, ami teremt. Ez utóbbi a női erő.
·         persze a háborúban a szeretetnek, a szépségnek semmi hasznát sem veheted, ott a szívednek a kőnél is keményebbnek kell lennie, pusztító őrületre van szükség. Háromezer év alatt a férfiak ötezer háborút vívtak. Ez is erő, csak éppen nem méltó az emberiséghez, az állatias múlthoz tartozik.
·         a női tulajdonságok viszont a jövőt jelentik
·         a férfinak meg kell tanulnia szeretni. El kell érnie, hogy a szíve az úr, miközben az elméje csak engedelmes szolga marad.
·         ha a férfiak megélik ezeket a tulajdonságokat, a világot valóban Paradicsommá változtathatjuk. Én azt szeretném, ha a világ tele volna női tulajdonságokkal, mert csak akkor szűnhetne meg a házasság, a háború, eltűnhetnének a nemzetek. Így lenne egységes világunk: szerető, csendes, békés és gyönyörű.
 

♦  ♦  ♦

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.